Ontdek Pua & Bo Klua In Nan

Prijs : € 89

Thailand

Bouwstenen

Excursies


Ontdek Pua & Bo Klua In Nan Ga naar Asiadirect-nl

voor € 89

Bekijk alle informatie en beschikbaarheid bij Asiadirect-nl.

Beleef de prachtige omgeving van Nan tijdens deze schilderachtige tour naar Pua & Bo Klua.

De tour gaat onder andere naar de Nan River Side Art Gallery en Wat Nhong Bua, waar prachtige beroemde muurschilderingen te zien zijn. Stop in Pua bij de tempel Wat Phuket om te genieten van het weidse uitzicht op de groene bergen en geniet van de schitterende natuur.Een ander fenomeen is de Chompoo Phukha boom. Deze zeldzame boomsoort met roze bloemen, is alleen hier in de omgeving te vinden. Na een tocht over de bergen bereik je het dropje Bo Klua.

Hier kun je met eigen ogen zien hoe op een traditionele wijze zout wordt gewonnen uit de bodem in de bergen.De tour begint om 09:00 uur vanaf het Nan Season Boutique Resort. De eerste stop is bij de Wat Nhong Bua tempel in het dorp waar de Thaise Lua bevolking leeft. De tempel is beroemd dankzij de vele muurschilderingen aan de binnenkant. Deze indrukwekkende schilderingen zijn gemaakt door dezelfde kunstenaar als die in de Wat Phumin, de bekendste tempel van Nan.

Achter de tempel is een Thais Lua huis en een katoenweverij te vinden die je beiden kunt bezoeken. We vervolgen daarna de route met een mooie rit naar de top van de heuvels in de regio van Pua.Eenmaal aangekomen geniet je hier van een prachtig uitzicht. Recht voor je zie je de uitgestrekte rijstvelden en de groene bergen die de grens vormen met Laos. Als je gelukt hebt, staat er bij het uitzichtpunt een ijskraam met heerlijk kokos ijs van biologische kokosnoten.

Een lekkere verfrissing!De weg over de prachtige heuvels van Pua wordt vervolgd en we wandelen richting het dorp Bo Klua. Onderweg zijn er meerdere mooie punten waar we een stop maken. De eerste stop is de herdenkingsplaats van de allereerste Lanna koning. Het Lanna rijk was vroeger erg machtig in Thailand en nog steeds zijn er veel invloeden van deze bevolking te zien in de noordelijke steden zoals Chiang Rai en Chiang Mai.

Ook kom je hier de Chompoo Phukha boom tegen. Deze zeldzame boomsoort met roze bloemen is alleen hier te vinden dankzij de gunstige bodem en juiste omgevingstemperatuur. We komen langs verschillende foto-waardige plekken waarvan de ene nog mooier is dan de andere. Op een hoogte van 1715 meter boven zeeniveau is een mooi uitzichtpunt waar je tijdens een korte stop geniet van een lekkere versnapering. Wanneer we het dorpje Bo Klua bereiken, brengen we een bezoek aan de zoutbronnen.

Hier zie je hoe op traditionele wijze het zout uit de bodem wordt gewonnen. Er wordt gezegd dat het zout van Bo Klua andere mineralen bevat dan zeezout en daarom veel gezonder is.Na deze bijzondere ervaring geniet je van een gezellige lokale lunch in het dorp. Helaas is het daarna alweer tijd om terug richting Nan te gaan. Tijdens deze bergachtige terugreis stop je nog af en toe voor een fotomoment van de prachtige omgeving.

We eindigen in een lokaal cafeetje die drankjes, snacks en souvenirs uit Nan aanbiedt. Ga lekker ontspannen achterover zitten terwijl je nog voor een laatste keer het uitzicht in je opneemt. Vanaf hier is het nog ongeveer 20 minuten rijden naar het resort..

Persoonlijke uitgavenFooienBijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking.Eigenschappen
Naam Ontdek Pua & Bo Klua In Nan
Thailand
Bouwstenen
Type Excursies
Aanbieder Asiadirect-Nl
Aantal dagen 7
Aantal personen min 2
Transport Bouwstenen